Vraćaj orden, Lukoviću!

Ja, Nermin Čengić, kao građanin Sarajeva koji je rođen u porodilištu Zehra Mujdović na Jezeru (dio Sarajeva), i da ništa drugo nemam s ovim gradom, a imam, od gradonačelnika Grada Sarajeva izričito zahtjevam da se inokosnom Luković Petru oduzme titula Počasnog građanina Grada Sarajevo, jer Luković Petar otvoreno i bez ustezanja podržava i reklamira četnike i njihove pristaše, koji su rušili Sarajevo tokom godina opsade. Hvala na razumijevanju.

Opsada Sarajeva
Opsada Sarajeva

Svi se prodaše. Baš svi. Stid me je što sam neke shvatao ozbiljno. Osjećam se k'o moja Lela kad mi u jednom trenutku slabosti reče – ali, ja sam ga shvatila ozbiljno. Eto, isto se tako osjećam. Istrošeno, prevareno, prodano. I svi padoše na Sarajevu. To je čudo jedno, da ti kažem. Prvo onaj Dežulović. Zna spojit’ rečenicu da se čovjeku svidi, al’ je pao kad ga je sarajevsko Oslobođenje cenzurisalo, a on nastavio da piše za njih. Mislio sam, poslije njega neće više niko. Ozbiljni su ljudi, drže se svojih uvjerenja i stavova. Kont'o sam misle onako kako ‘propovjedaju’. I znaš ko upravo pade?
Ma, nećeš nikad pogodit’. Nećeš biti ni prvi ni zadnji jer masa ih nije povjerovalo. Još se nadiglo da pravda nepobitno iako su imali dokaze crno na bijelo i u boji. A opet im malo. Ne vjeruju. I meni je bilo frka da priznam i ne bi vjerov'o da nisam vidio rođenim očima. Ne mogu sebe lagat’. Uglavnom, bivši Petar Luković, Počasni građanin Sarajeva, a sada samo Luković Petar, govno sa dna septičke jame, na svom ličnom i personalnom i ničijem drugom sajtu je, u najmanje posljednjih pet dana propagirao Tomislava Nikolića i njegovu fašističku politiku. Fuj!

Kome Luković Petar više ikad može rezonovati i preporučivati bilo šta? Kome Luković može biti relevantan? Fuj! Prodao se za šaku dragulja. Lukoviću! Pičketino! Kakav je biftek, jesi ga probao? Tetrijebe, hau mač? Reklo ti da tako treba. Da se tako preživljava. Da niko neće ni skontat’, da će svi šutit’, da će bit’ zabezeknuti pa neće progovorit’? A bio si potencijal Lukoviću, što jest’ jest’. Nego, vidiš, kupili te bezmudinovići. Takvi ko i ti. Je l’ te stid, budalo? Je l’ te stid kurvo počasna sarajevska? Sramota li te je stati uz guzove Tomislavu Nikoliću, a istovremeno nositi titulu Počasnog građanina Sarajeva kojeg je Nikolićeva govnarija počastila Republikom Srpskom i ostalim govnima?

Mrš, ba! Crkni! Vasić je, onakav fašista, deset puta veći čovjek od tebe. Kod njega se makar zna – kreten pa kreten, a ti se prodaješ za gloginje Nikolićevo. Kako se ljubi Vučić? Je l’ vlažno Lukoviću?

A sjećam se, fakat, vajne visprenosti kad ‘no Nikoliću na postelju padni, umirući tokom štrajka glađu, kojem smo se skupa ismijali. I? Šta kaže Pešićka? Muca li još kad vidi koliki ste svi skupa? Jebote! Stvarno mi vas je žao. A reklama Nikolićeva preko cijelih “e-novina”, već peti dan. Ma, bravo! Ona velika, na vrh sajta. Tvog, Lukoviću. Pičko! Koji jad, koja bijeda. Mislio sam da ti je to Google uvalio, da nemaš ništa s tim, al’ sam klikn'o i upratio da je reklama sa tvog servera. Ne dan pa da se omaklo, ne dva pa se prepilo i zaboravilo, već ti pet dana dajem šansu da je skloniš i da te opravdam. Nekako. Pičko prodana! Jebo te Toma Nikolić, a ti njega! Preš'o si na četničku stranu, jade! Na četničku stranu! Je l’ to Tomin zlatnik jači od obraza? Je l’ se to hraniš fašističkim novcem? Mene bi bilo stid, a tebi je svejedno. Crkni Lukoviću!
Ne bi te ja više nikad spomen'o, samo bi te izbris'o, zaobiš'o, zaboravio, al’ sam ti valj'o. Jebi ga, i danas me prozivaju što sam ti valj'o. Ja ih mrškam, a ne mogu reć’ da nisam. I žao mi je svakog eura koji sam ti dao. Bijedo! Jebo te Tomislav Nikolić! Ali, jebo te i Alija Behmen i sve agitacije da ti se izađe u susret, da te se proglasi građaninom, pa još počasnim, pa još Sarajeva, ljubitelju guzova Nikolić Tomislava! Sve je palo u vodu kad si stao iza fašista. Fuj!

Na stranu što si mene, kao čovjeka, potpuno ponizio u očima mojih prijatelja kojima sam tebe i tvoj medij godinama predstavljao kao (rijetko) normalan u cijeloj Srbiji. I za to ti imam posebno pravo reči – PIČKETINO! Ali što si unizio grad koji ti nije tražio ništa osim da ga ostaviš na miru… pičketino… pojma ti nemaš kako je kad mi udariš na Sarajevo, jade! Ja ga volim, ti ga ne kontaš. Tebi je Sarajevo samo recka u CV-ju, na donatorskoj marži. Jebi se, Lukoviću!

Kad malo bolje skontam, samo te ovaj ovdje polusvijet, ova tiha dolina kojoj možeš provuć’ govna kroz centar grada, a da se ne sjeti da ti proturiječi, samo su te oni i mogli proglasiti počasnim građaninom. Jer, ne znaju te. Oni bi, Lukoviću, i samom Eugenu (Savojskom) počasni status dali kad bi im se isplatilo. Pojma nemaju o životu. Kao što nisu znali, ni osjetili da si jad, da si dno, da si kameleon, da si najgora vrsta koja se pretvara prema potrebi i blagajni. Da si gori od deklarisanih fašista. Jade! Jebo te Tomislav Nikolić! I ti njega.

I za razliku od svojih šutljivih sugrađana:

Ja, Nermin Čengić, kao građanin Sarajeva koji je rođen u porodilištu Zehra Mujdović na Jezeru (dio Sarajeva), i da ništa drugo nemam s ovim gradom, a imam, od gradonačelnika Grada Sarajeva izričito zahtjevam da se inokosnom Luković Petru oduzme titula Počasnog građanina Grada Sarajevo, jer Luković Petar otvoreno i bez ustezanja podržava i reklamira četnike i njihove pristaše, koji su rušili Sarajevo tokom godina opsade. Hvala na razumijevanju.

A možda levatu proradi obraz, pa sam od sebe vrati titulu. Ko zna.

piše: Nermin Čengić

Nije mu proradio obraz » Lažima se obraz ne pere

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

15 Odgovori na “Vraćaj orden, Lukoviću!”

 1. Ja, Plamenko Muratović, kao građanin Sarajeva koji je rođen u Sarajevu još prije nego je porodilište Zehra Mujdović na Jezeru i postojalo (mada ne znam kakve to veze ima, rodni list je u pitanju, nije diploma), od počasnog Sarajlije Petra Lukovića izričito zahtjevam da otkulira ovaj Čengin besmisleni pamflet, jer je Čengu malo prebacilo. Hvala za razumijevanje.

 2. Ja, Aljukić Denis, kao građanin Lukavca koji je rođen u Tuzli, koji prati E-novine molim Petra Lukovića da uopšte ne obraća pažnju na ovog “kanjavca”1 Nermina Čengića.

  E-novine, za razliku od bilo kojih drugih medija koji imaju nekog iza leđa imaju samo čitatelje. To je pravi medijski rov, vlažan i hladan, okrenut protiv svih ružnih i zlih.

  1:
  kanjavac je improvizovana izderana krpa, koja se ne drži u kući. Često je to stara iznosana potkošulja ili majica izderana do neprepoznatljivosti. Služi za brisanje onih stvari koje iz higijenskih razloga ne bi brisao pravom krpom.

  PS:Pozivanje na čistokrvnost i mjesto rođenja je odlika nacizma, bravo Nermine.

 3. Tc, tc, tc Čengiću, Čengiću baš si glup! Postidio si sve novinare & kolumniste Saffa, a zacrvenila se i Ja mahaluša 1, 2 i 3. I mene prosto sramota čitati ovo. Najpametnije bi ti bilo da kažeš da te drogiralo i natjeralo da ovo napišeš ili pak da su Anonimusi za sve krivi, inače dabogda da se opereš više ikad.
  P.S. Ja nisam rodžena Sarajka, ali živim ovdje. Falil’ šta?

 4. Nermine Cengicu, iz Sarajeva, ti si jedan obican prostak i papak. Sram te bilo.

 5. Tipični šablon.

  Imate osobu A, nadaleko poznatu po svojim djelima kojima vraćaju nadu u čovječanstvo.

  Imate osobu B, kurtona za kojeg niko nije čuo.

  Osoba B napiše nešto, to se okolo s koljena na koljeno prenese i osoba B postane poznata.

  Serem se ja tebi u nozdrvu Čengiću, a Lukoviću sve najbolje i dugo zdravlje.

 6. Užasan tekst. Prostački stil i nevjerovatna glupoća autora. Ko li je tebe nagovorio da pišeš, a?
  o, da- drago nam je što si se rodio u Zehri Muidović (mislim da je Muidović, ne Mujdović, no dobro), to je takvima kao što si ti jedino čime se mogu pohvaliti. Biti iz Sarajeva=biti nešto.

 7. Lekcija broj 1. Cengicu i drugim Sarajlijama od Sarajlije: Prije nego sto ste odlucili da dadnete orden Peri Lukovicu morali ste znati da je idiot. Ali vi ste bili zaspijepljeni njegovim frustracijama i onanisanjem po svemu sto je “s” od srpskog. Godilo vam je pljuvanje i pisanje po svemu sto se zove Srbin ili mozda cak i Emir Kusturica Saralija. Sve ovo govori podjednako i ludilu Pere Lukovica koliko i o vasem Cengicu i vama u kotlini. Sad vam Pero L. ne valja, a niste znali da nikada nikome nije ni valjao, osim svom dzepu i svojoj casi. Da bi opravdao jadno stanje duha moracete traziti novu budalu zvao se Pero ili Simo. TU budalu ni ameri vise ne placaju.

 8. Četnički Vojvoda Nikolić je slao Četnike – u Bosnu i Hrvatsku. U povratku za Beograd (sa sve plenom), dočekivao ih je kod Pinkija, u Zemunu, i tamo im Čestitao – i Držao Govor. Četnički Vojvoda Nikolić je postao Vojvoda tako što je ’93. godine, na Romaniji, pored usijanih topovskih cevi, položio Četničku Zakletvu, koja Glasi: “Zaklinjem se kao Srpski Četnički Vojvoda, zaklinjem se Bogom i svetim Savom, da ću se svim svojim snagama boriti za slobodu Srpskog Naroda i obnovu Jedinstvene Srpske Države na Balkanu, koja će obuhvatati Sve Srpske Zemlje, tako mi Bog pomogao. Amin.” Zakletvu je položio pred drugim Četničkim Vojvodom – Vojislavom Šešeljem. Vojvoda Šešelj je inaugurisan u Vojvodu od strane Vojvode popa Momčila Đujića… 2008. godine Vojvoda Nikolić izjavljuje: “Ponosan sam što me CNN izjednačava sa Ratkom Mladićem.” Još jednom: – “Ponosan sam što me CNN izjednačava sa Ratkom Mladićem.” 2009. godine, na novinarsko pitanje: Mislite li da vam Titula Četničkog Vojvode može smetai u politici, Vojvoda odgovara: – “Ma, ne! Znam da se neki tome nadaju, ali od toga nema ništa…” Pridružujem se zahtevu da se P.L. oduzme titula Počasnog Građanina Sarajeva.

 9. Kakve glupe inicijative, ali zapravo ništa bolje i ne treba očekivati od provincijalnog čaršijskog jednoumnog mentaliteta (i sama živim u Sarajevu, ali, hvala Bogu, ne pripadam tom mentalitetu). Petar Luković je veliki prijatelj naše zemlje i borio se za istinu u najtežim vremenima, kada su u Srbiji novinari gubili glave zbog pisanja o istini. I stoga, umjesto da to cijenimo, mi dopuštamo da raznorazni nezreli i 1-umni novinari podnose ovakve glupe inicijative.
  Uostalom, objava banner-a ili reklame na nekom mediju ne znači da medij podržava datu ideju, valjda smo naučili osnove marketinga, ili pak nismo???
  Manite se gluposti, ljudi moji.

 10. Koji kreten je ovaj Čengić, ljudi moji, ko je uopšte on, i kave ružne i vulgarne riječi koristi u javnom medijskom prostoru, pravi nepismeni prostak. Bježimo sa ovog sajta i ne pridajmo važnost dotičnom “novinaru” jer je zaista nebitan.

 11. Ja, taj i taj, rođen tu i tu mislim da je ovaj Čenga prilično nepismen i da treba uputiti javno izvinjenje Lukoviću. E-novine su godinama u teškoj ekonomskoj situaciji i reklama im je više nego dobrodošla. Lako je Čengiću palam.uditi kada PROTEST finansira SDP

 12. I na kraju šta reci

  TREBALO BI AZIL OTVORITI ZA GLUPE LJUDE A NE ZA PSE …PUSTITE PSE UBACITE NERMINA CENGICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *