Vrelo Bosne dobija čuvara prirode

Vrelo BosnePrioritet u narednom periodu za Vrelo Bosne biće zapošljavanje čuvara prirode koji će voditi računa o ponašanju na ovom izletištu i zajedno s komunalnim redarima radiće na očuvanju prirode, najavio je Abid Jusić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoline KS.

Početkom rada Javne ustanove “Spomenik prirode Vrelo Bosne” i obezbjeđenjem budžetskih sredstava, kako je naveo, ovaj biser prirode biće značajno unaprijeđen.

U saradnji sa preduzećem “Park” i Šumarskim fakultetom biće pregledana stabla u Velikoj aleji i, gdje bude neophodno, biti zasađena nova.

Za direktora novoformirane Javne ustanove “Spomenik prirode Vrelo Bosne” izabran je Osman Delić, aktuelni direktor “Parka”, ali on još nije preuzeo novu dužnost, jer se čeka usvajanje budžeta KS.ž

“On je imenovan na novu funkciju, međutim i dalje obavlja dužnost direktora ‘Parka’, s obzirom na to da ne može preuzeti nove dužnosti dok ne bude usvojen budžet, jer je ova ustanova od ove godine budžetski korisnik”, rekao je Jusić.

Javni konkurs za izbor novog direktora KJKP “Park” biće raspisan odmah po usvajanju budžeta, a želja ministra, iako u vidu nema ni jedno ime koje bi predložio, jeste da o imidžu grada u narednom periodu vodi računa žena.

“Održavanje čistoće grada, uređenje zelenih površina, idejna rješenja za uređenje parkova su poslovi koje bi na najbolji način obavljala žena i nadam se da će se moja želje i ostvariti u čemu je potrebna pomoć javnosti, a i prijavljivanje kompetentnih osoba na konkurs”, dodao je Jusić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Vrelo Bosne dobija čuvara prirode”

  1. K*o u džennetu.Prekrasna slika, odmaram se dok je gledam.Zaista bi trebali učiniti sve da se sačuva ova ljepota.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *