Xenophonia: Teta Dunja, Teta Višnja, Teta Jagoda

Teta Dunja, Teta Visnja, Teta JagodaDesetog aprila u Pozorištu mladih u okviru programa Xenophonia nastupit će mostarski trio Teta Dunja, Teta Visnja i Teta Jagoda.

Trio čine mostarski muzičari – gitarista Atila Aksoj, basista Marko Jakovljević i bubnjar Goran Rebac, publici poznatiji kao članovi grupe Zoster i drugih muzičkih projekata. Prošle godine pokrenuli su ovaj trio, a nakon nekog vremena u vlastitoj muzici osim spomenuta tri instrumenta, počinju koristiti saz, okarin, kalimbu, zurnu i klavijature.

Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda bez problema miješaju muzičke stilove i narječja ne opterećujući se vrstama muzike, i nastojeći pritom istraživati granice improvizacije i zajedničkog muziciranja. Njihov repertoar čini muzika najraznovrsnijih provenijencija i muzičkih izričaja što ne umanjuje homogenost njihovog zvuka, a ni repertoara koji zvuči kao prepoznatljiva cjelina.

Premijerni koncert Tete Dunje, Tete Višnje i Tete Jagode bit će održan u Pozorištu mladih 10. aprila u 18.00, a ulaznice za ovaj koncert možete rezervirati na stranici xenophonia.ba.

više o Teta Dunja, Teta Višnja, Teta Jagoda

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *