Za kraj 2015. godine kino Bosna sprema…

Kino Bosna pored popularne tradicionalne sevdah izvedbe ponedjeljkom, u mjesecu decembru organizuje niz kulturnih i aktivističkih dešavanja do kraja 2015. godine kada će u prostorijama kultnog okupljališta biti organizovan i doček Nove godine.

Kino Bosna, Sarajevo
Kino Bosna, Sarajevo

Joint painting workshop sa Kolektiv Kreaktiva

Za mlade alternativce, posjetitelje kina Bosna i ljubitelje vizualne umjetnosti, umjetnička Grupa oko koje su okupljeni mladi akademski umjetnici – Kolektiv Kreaktiva već duži vremenski period organizuje uspješnu slikarsku radionicu pod nazivom JOINT PAINTING.

Joint painting workshop, Kolektiv Kreaktiva
Joint painting workshop, Kolektiv Kreaktiva

Radionica podrazumjeva zajednički likovni perfomans u prostoru zajedničkog platna u kojem posjetitelji i članovi Grupe zajedno komuniciraju linijom i bojom da bi u konačnici stvorili zajednički rad.
Radionice se održavaju u prostorijama Kina Bosna i počinju od 19 sati. Tako će biti i u srijedu 16. decembra 2015. godine. Ulaz na ovaj slikarski performans je besplatan, a materijal obezbjeđen.

Live nastup Old Evergreen benda Kaktusi

U četvrtak, 17. decembra 2015. godine, kino Bosna će ugostiti evergreen bend Kaktusi, koji svojim muzičkim izvedbama, svakog četvrtka u Kinu Bosna vraćaju u vrijeme hitova devedesetih, okupljajući ljude svih generacija i zanimanja.

Live nastup u kinu Bosna
Live nastup u kinu Bosna

Rock and roll & jazz night sa jazz Sarajevo bandom Dixieland

U subotu 19. decembra 2015. godine u kinu će biti održan specijani muzički događaj, u izvedbi bendova Dixieland i Anchy & Moondogs, koji su, u saradnji sa kolegama glumcima i iskusnim sarajevskim muzičarima i plesačima, pripremili nezaboravan muzički i plesni live nastup od 20 sati.

Live nastup u kinu Bosna
Live nastup u kinu Bosna

U ambijentu velike sale Kina Bosna i uz pristupačne cijene pića zajedno sa ova dva benda predstavlja savršenu uvertiru u novogodišnje praznike ljubiteljima jazz i rock muzike svih generacija.
Bendovi su poznati objektivnoj sarajevskoj publici po vokalnim i instrumentalnim nastupima i čestim gostovanjima po renomiranim jazz-klubovima, gdje se za prisustvo njihovim muzičkim izvedbama često traži karte više.

Večer stand-up komedije sa Alan Dardagan i Navid Bulbulija

U srijedu, 23. decembra 2015. godine kreaktivci zaokružuju svoju likovnu performansu umjetničkom izložbom i stand-up nastupom lokalnih komičara Alan Dardagana i Navida Bulbulije.

Stand-up nastup u kinu Bosna
Stand-up nastup u kinu Bosna

Ulaz na večer komedije možete platiti po vlastitom nahođenju.

Warm up before Xmas – kuhano vino & live music performance

U četvrtak 24. decembra 2015. godine, u Kinu Bosna je od 19 sati planirano predbožično zagrijavanje uz domaće kuhano vino s giricama i prikladan muzički live nastup.

Buvljak bez novca

Nedjelja, 27. decembar 2015. godine, u Kinu Bosna će biti aktivističkog i antipotrošačkog karaktera, pa sve posjetioce očekuje BUVJLJAK BEZ NOVCA, na kojem će biti moguće potpuno besplatno pronaći nešto za sebe i svoje najdraže.

Buvljak bez novca
Buvljak bez novca

Na Buvljaku se također može potpunom neznancu pokloniti nešto što želite. Buvljak počinje u 14 sati, a završava u 18 sati.

Doček Nove Godine u Kinu Bosna

Ulazak u Novogodišnju noć u Kinu Bosna je svakako posebno iskustvo kako prijateljima Kluba, tako i turistima koji često ovo okupljalište biraju za proslavu najluđe noći.

Veselje u kinu Bosna
Veselje u kinu Bosna

Program za novogodišnju noć u Kinu Bosna je još uvijek pod velom tajne, ali treba biti optimista i pripremiti se za slavlje i druženje upravo na adresi Alipašina 19.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *