Za Miju: Aladin, Troko i vi

Troko i djeca ispred pozorišta mladih (Sarajevo, 1994)U petak 19. februara 2010. godine u 19 sati, bit će izvedena hit predstava Pozorišta mladih u Sarajevu „Aladin”, redateljice Kaće Dorić.

Pozorište mladih poziva sve ljubitelje pozorišta, ali i ljude dobrog srca, one kojima je jedini autentični Deda Mraz sa slika iz djetinjstva zapravo bio Troko, one koji su u ratu dolazili na nedeljne predstave „Troko i vi” u 11 sati u kabareu Pozorišta mladih, koje je Troko igrao za zadovoljstvo koje su mu predstavljali dječiji osmijesi u tim vremenima zla.

Pozorište mladih odlučilo je da se oduži ovom velikom umjetniku dječijih osmijeha Mladenu Jeličiću Troki na svemu što je učinio za ovaj grad i za generacije djece ovog grada i mnogih gradova u BiH koji su imali priliku gledati nebrojene dječije emisije sa Trokom. Ova skromna gesta solidarnosti neophodna je kako bi se prikupio novac za Trokinu kćerku, predivnu, vječito nasmješenu i bezmjerno kreativnu Miu Jeličić koja je još uvijek na liječenju u Italiji, gdje joj je uspješno obavljena operacija transplatacije bubrega, međutim još su joj uvijek potrebni novci za operaciju transplatacije pankreasa.

Sav novac od prodatih ulaznica karata bit će uplaćen na donatorski račun Mie Jeličić u svrhu njenog liječenja.Zato pozivamo svu djecu ovog grada, veliku i malu, da dođu pogledati „Aladina” da se na taj način odužimo Troki za nebrojene osmijehe naših djetinjstava, tako što će ovom humanom i gestom solidarnosti doprinijeti da se vrati osmijeh na njegovo i na Mijino lice. Potrebno je vrlo malo da se bude čovjek, ali je potrebno veliko srce da se bude Djed Mraz kakav je Troko – dajmo i mi njegovoj kćerki i njemu jedan poklon,a kakav veći poklon postoji od solidarnosti u spašavanju neprocijenjivog mladog života naše Mie.

Dobrodošli, svi dobri ljudi!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *