Zabrane Grasu i Centrotransu

Sarajevski autobusi, GRASKantonalna uprava za inspekcijske poslove je donijela rješenja kojima su privremen zabranjen javni linijski prevoz putnika firmama KJKP GRAS i Centrotrans – Eurolines.

Privremena zabrana odnosi se na autobuske linije “Dobrinja – Vijećnica”, “Hrasnica – Vijećnica” i “Ilidža – Hrasnica”. To su linije na kojima od ponedjeljka, 19. aprila 2010. godine, voze oba prevoznika.

“Rješenja su donesena nakon izvršenog inspekcijskog nadzora nad okolnostima nastalim uvođenjem autobuskih linija od prijevoznika “Centrotrans – Eurolines” Sarajevo, koji su proveli saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove na zahtjeve Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, “GRAS-a” i “Centrotransa”, navodi se u saopćenju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Kontrolu izvršenja donesenih rješenja na spomenutim linijama saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su počeli već danas, a u slučaju nepoštivanja biće poduzete sve zakonom predviđene mjere.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *