Zabranjene bajke u Magacinu Kabare

U četvrtak, 2. juna 2016. godine od 21 sati, u Magacinu Kabare (Merhemica trg 13) će biti održana premijera ZABRANJENIH BAJKI, kabarea što prati avanture Crvenkapice koja je odlučila da izađe iz bajke i napiše svoju. A šta je to napisano u njenoj zbirci bajki pa je niko ne smije izdati, saznajte u četvrtak.

Zabranjene bajke, Magacin Kabare
Zabranjene bajke, Magacin Kabare

Crvenkapica je došla u Sarajevo zbog posla. Bila je to 1984 godina i sve je bilo kao u bajci. Vuk je dobio posao u ZOI-u a ona i baka su uživale u šumi. Obzirom da je vuk dobio dodatni posao i ona je pokušala da radi za jednu sarajevsku izdavačku kuću. Nedugo zatim potpisali su ugovor i Crvenkapica je postala zaposlenik te izdavačke kuće. Izgledalo je toliko dobro da je slutilo na nesreću. Naravno, Crvenkapica nije znala za tu izreku koja se koristi na ovim prostorima.
Nesreća se desila i više ništa nije bilo kao prije. Crvenkapica je morala da reaguje na novonastalu situaciju. Izašla je iz bajke i odlučila da napiše svoju. Sam naziv prve zbirke bajki govori o njenom pogledu na svijet i nas u istom.
Autorski tim: Aida Bukva, Emir Kapetanović, Dženan Medanović
Kostim: Hana Sirćo
Muzika: Haris Saračević

Cijena karte iznosi 10 BAM. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije možete izvršiti putem telefona 061 140 602, 066 935 337, e-maila rezervacije@magacinkabare.com. Karte se mogu preuzeti svakim danom na šanku Magacina Kabare (Merhemica trg 13). Karte vrijede do početka showa, a preporučujemo dolazak pola sata prije početka. Ukoliko ne dođete na vrijeme, Magacin Kabare vam ne može garantovati mjesto u kabaretskoj sali nakon 21 sat.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *