Zahtjevi građana Starog grada

Ispod grada, VratnikU mjesnim zajednicama općine Stari Grad ovog mjeseca u toku su javne rasprave o nacrtu budžeta za ovu godinu, a prema kojem je predložen iznos od 21 milion maraka.

Među prioritetnim problemima većine mjesnih područja jesu izgradnja, sanacija i obnova saobraćajnica te popravka kanalizacione mreže.

Tako je u MZ Vratnik nužno sanirati kaldrmu u većem broju ulica, dok se popravka kanalizacionih cijevi treba uraditi u ulicama Višegradska kapija i Nevjestina. Jedan od najvećih problema u MZ Mošćanica, kako nam je kazala Remza Čoko – Tahirović, sekretar MZ, jeste izgradnja saobraćajnice, odnosno nastavak sjeverne obilaznice, čiji su radovi počeli još prije rata.

“Mnogo bi nam značilo kada bi se izgradila nova saobraćajnica jer kroz naselje svakodnevno saobraćaju vozila teška i preko sedam tona. Za njenu izgradnju završeni su i imovinsko-pravni odnosi, odnosno otkupljena je zemlja na prostoru Ophođe”, objašnjava Čoko – Tahirović.

Također, u ovom naselju neophodno je da se završi obnova drugog dijela školske zgrade OŠ Vrhbosna, čiji su radovi započeli prošle godine.

U MZ Mošćanica ukazali su nam na još jedan gorući problem. Uz samo naselje nalazi se improvizovani prostor gdje je smješten veliki broj životinja, pasa lutalica i mački. Niko neće da nam kaže, ističe Remza Čoko – Tahirović, ko je nadležan za ovaj slučaj niti znamo ko je sve ovo organizovao.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *