Zajedno za život: Priča o prijateljstvu

Zajedno za život
Zajedno za život
Dokumentarno-muzički film “Zajedno za život” prati akciju sarajevskih muzičara koji su se okupili na jedinstvenom koncertu kako bi dali podršku prijatelju koji se bori protiv raka.

Dino Merlin, Saša Lošić, Branko čurić čuro, Dino Šaran, Mladen Vojičić Tifa, Hari Varešanović, Sejo Sexon, Davor Ebner, Samir Ćeremida, Ismeta Dervoz, Pjer Žalica, prof. dr. Damir Aganović i drugi, govore o prijateljstvu, osamdesetim godinama kada su započinjali karijere, vremenu u kojem živimo, borbi protiv raka, te šalju poruke podrške prijatelju koji sve to posmatra iz bolničke postelje putem interneta.

Dino Šaran, Zajedno za život
Dino Šaran, Zajedno za život
Film “Zajedno za život” će svoju premijeru doživjeti u sklopu 16. >Sarajevo film festivala, u programu BH film, u sarajevskom Cinema Cityju, a isti dan će od 23:00 sata biti održana i svečana projekcija. Televizijska premijera je planirana nakon festivala na svim javnim emiterima u Bosni i Hercegovini koji su podržali koncert sarajevskih muzičara Zajedno za život, održan 6. februara 2010. godine.

Dokumentarno-muzički film Zajedno za život sniman je u Sarajevu između 1. februara i 1. marta 2010. sa 6 kamera, a radili su ga zajedničkim snagama brojni prijatelji iz više produkcijskih, marketing i TV kuća.

Mladen Vojičić Tifa, Zajedno za život
Mladen Vojičić Tifa, Zajedno za život
U filmu su korištene autentične izvedbe uživo pjesama (redoslijedom): Žario sam žar Ede i Adija Mulahalilovića i Edina Dervišhalidovića, Ako odeš ti Mladena Vojičića, Amerika Saše Lošića, Raja iz Sarajeva Davora Sučića, A šta ću ja kad tebe nema Ede i Adija Mulahalilovića, Ludnica Branka čurića i Nedima Babovića, Minimalizam Dine Šarana, Da šutiš i Sredinom Edina Dervišhalidovića, Bolje biti pijan nego star Saše Lošića, Jogging kroz Alipašino Polje Branka čurića i Nedima Babovića, Suada Saše Lošića, Dabogda Edina Dervišhalidovića, Ako su to samo bile laži Saše Lošića, Dubrovački trubaduri Branka čurića i Nedima Babovića, Sunce Dine Šarana, Ostavi me danas Edina Dervišhalidovića, Uzalud me potsjećaš Branka čurića i Nedima Babovića, Mjesto za dvoje Dine Šarana, Jorgovani Edina Dervišhalidovića, Volio te il’ ne volio Ede i Adija Mulahalilovića.

Vrijeme: 29. juli 2010 @ 11:30h / 23:00h
Mjesto: Cinema City, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *