Zapadni prilaz Sarajevu i dalje zatvoren

poplava na zapadnom prilazu Sarajevupoplava na zapadnom prilazu SarajevuZbog poplavljenog kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevu i preusmjeren starim putem preko Ilidže.

Zbog poplava, u prekidu je odvijanje saobraćaja i na regionalnom putu Hutovo-Ravno (u mjestu Vrutak).
Jutros od 06 sati, ponovo se saobraćaj u oba smjera na području Nemile preusmjerava sa magistralnog puta M-17 na stari put, kroz naselje Nemilu.

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u BIH odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimičnu poledicu na kolovozu. Posebno izdvajamo putne pravce Sarajevo-Rogatica (prijevoj Romanija) i Glamoč-Mlinište.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, ponegdje i na svega 30-ak metara (M-16.4 Rostovo). Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Zbog odrona, otežano se saobraća putnim pravcem R-413 Vitovlje-Skender Vakuf. Zbog aktivnog klizišta, saobraćaj se na dionici M-5 Travnik-Donji Vakuf (u mjestu Gološ) odvija jednom trakom, naizmjenično.

Također usporeno odvijanje saobraćaja, zbog vode na kolovozu, aktuelno je na putnim pravcima : M-6.1 Kolo-Studena Vrila (Tomislavgrad), M-14.2 Bosansko Grahovo-Strmica i M-16 Livno-Prisika.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. I dalje je, zbog izlijevanja rijeke Neretve, za saobraćaj zatvoren GP Gabela Polje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *