Zapošljavanje: budućnost, perspektive

zgrada Delegacije Evropske unije u SarajevuKonferencije pod nazivom “Zapošljavanje: budućnost, perspektive”, će biti danas održana u Sarajevu, u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH.

Na konferenciji će zvanično biti predstavljen projekt “Unapređenje aktivnog tržišta rada u Bosni i Hercegovini”, čiji je cilj doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i poboljšati kvalitet zaposlenosti te time podržati društvenu koheziju. Za taj projekt Evropska unija je osigurala 1,2 miliona eura.

Radu konferencije, uz predstavnike Delegacije EU u BiH, prisustvovat će i predstavnici relevantnih institucija na nivou države, entiteta i Brčko Distrikta, unutar sektora rada i zapošljavanja.

Nakon predstavljanja projekta, kako ističu iz Delegacije EU u BiH, učesnici će diskutirati u dva panela: Razvoj tržišta rada u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i Uloga javnih službi za zapošljavanje u unaprijeđenju razvoja tržišta rada.

Konferencija će biti platforma za razmjenu ideja, a da bi se osnažili utjecaji projekta i stekla puna opredijeljenost ka projektnim ciljevima i aktivnostima te identificirala pitanja zapošljavanja koja je potrebno sagledati u sklopu procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *