Zapošljavanje na uređenju grada Sarajeva

Predstavljeni gradski komunalni redariU organizaciji Grada Sarajeva u Ferhadiji je održana medijska prezentacija projekta zapošljavanja na uređenju grada, a tom prilikom su predstavljeni i gradski komunalni redari. Za realizaciju ovog projekta, Grad je izdvojio milion konvertibilnih maraka.

Predstavnici Grada su obišli Spomen-park Vraca, Trg ZAVNOBiH B faza, te ulicu Ferhadija, na kojima 107 uposlena radnika, u sklopu projekta, obavljaju radove na poboljšanju i održavanju komunalne čistoće ulica i trgova, te uređenja zelenih i drugih javnih površina.

“I pored umanjenog Budžeta Grada za 2009.g. ova gradska administracija je odlučila da pomogne jednom broju nezaposlenih. Preko Službe za zapošljavanje KS u radni odnos na šest mjeseci zaposlili smo 107 osoba, 65 u KJKP “Rad” i 42 u KJKP “Park”. Te zaposlene osobe ostvarivat će sva prava iz radnog odnosa tj. primat će plaće, topli obrok i naknadu za prijevoz”, rekao je gradonačelnik Behmen, te dodao da ovaj projekat ima radno-proizvodni i socijalni karakter.

Gradonačelnik je zajedno sa zamjenicima Slobodanom Neškovićem i Nenadom Markovićem također danas predstavio i gradske komunalne redare koji će biti angažovani u ulici Ferhadija s ciljem da najprometniju gradsku šetnicu učinimo ambijentom ugodnim za življenje i privlačnim za turiste. Šestorica momaka će na poslovima prevencije u ulici Ferhadija raditi u dvije smjene od 8 do 22 sata u narednih šest mjeseci i također ostvarivari sva prava iz radnog odnosa.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *