Zastupnički dom Parlamenta FBiH ne osuđuje napade na novinare

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je Nacrt zakona o krvi i krvnim sastojcima, uz zaključak da on predstavlja dobru osnovu za izradu prijedloga zakona.

Zgrada Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Osnovni razlog za donošenje ovog nacrta zakona je potreba da se u postupku prikupljanja, testiranja, prerade, čuvanja, distribucije i izdavanja ljudske krvi i krvnih sastojaka osiguraju dovoljne količine kvalitetne i sigurne krvi i njenih sastojaka, kao i da se u oblasti transfuzijske djelatnosti postave standardi zaštite zdravlja, koji odgovaraju evropskim standardima.

Nacrt zakona zasniva se na savremenim rješenjima za osiguravanje stanovništva krvlju, sastojcima krvi i derivatima krvi, uz poštivanje standarda, kvaliteta i sigurnosti u sakupljanju, ispitivanju, čuvanju i distribuciji ljudske krvi i krvnih sastojaka. Vlada Federacije BiH, koja je i utvrdila ovaj nacrt, zadužena je da pri izradi prijedloga zakona uvaži sve primjedbe i sugestije iznesene na današnjoj sjednici.

Zastupnički dom danas je prihvatio i Nacrt zakona o Finansijsko-informatičkoj agenciji, kao i Nacrt zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH.

Ni u ovom nastavku sjednice nije usaglašen sadržaja deklaracije koju je u utorak dao član SDP-a Damir Mašić, a koja se odnosi na osudu prijetnji smrću Bakiru Hadžiomeroviću i Avdi Avdiću. Zastupnici SDP-a i SDA ostali su nepomirljivi u svojim stajalištima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *