Završena akcija Sarajevo, sjećaš li se Sarajeva

Sarajevo, sjećaš li se Sarajeva?Kao što je prethodno najavljeno, jučer su pripadnici Udruženja građana “Akcija građana” uspješno završili prvu fazu akcije “Sarajevo, sjećaš li se Sarajeva?”.

Naime, u sarajevskom naselju Dobrinja 5, uz pomoć preko 30 volontera i simpatizera udruženja obojeno je čak 13 kratera granata umjesto planiranih sedam, uz pratnju većine pisanih i elektronskih medija, kao i novinske agencije FENA. Ovom akcijom grad je dobio novih 13 “Sarajevskih ruža”, koje na dostojanstven i pristojan način obilježavaju mjesto stradanja naših sugrađana.

sarajevo-sjecas-li-se-sarajeva-akcija-1

Podsjećamo još jednom da su krateri u poslijeratnom periodu bili zaštićeni popunjavanjem plastičnom masom i bojenjem u crveno. Neodržavanjem, nebrigom i nezainteresovanošću odgovornih, većina “Sarajevskih ruža” je u međuvremenu propalo, betonirano, popločano ili je u potpunosti uklonjeno.

sarajevo-sjecas-li-se-sarajeva-akcija-2

Cilj akcije Udruženja građana “Akcija građana” je podsjetiti javnost kao i odgovorne u gradskoj i kantonalnoj upravi da je nestanak ovih spomenika žrtvama opsade Sarajeva nedopustiv i da građani više neće tolerisati ovoliki stepen nebrige. Stoga, pripadnici udruženja ovim putem najavljuju da će u narednom periodu realizovati slične akcije i u drugim dijelovima grada.

sarajevo-sjecas-li-se-sarajeva-akcija-3

Kao građani grada Sarajeva pozivamo sugrađane, kao i sve medije, da se uključe u realizaciju ove akcije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *