Završena akcija u Han Pijesku

EUFORPripadnici Snaga Evropske unije završili su akciju pretraživanja terena na području Han-Pijeska u istočnoj Bosni gdje su tragali za informacijama o haškom optuženiku Ratku Mladiću, ali bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba nije pronađen.

“To je bila rutinska operacija slična ranijoj u Banjoj Luci, a tražili smo sve što bi moglo dovesti do Mladićevog hapšenja”, kazao je glasnogovornik EUFOR-a u Sarajevu Patrick O'Callaghan.

EUFOR je istaknuo kako je ta akcija dio šire regionalne strategije koja je, među ostalim, usmjerena i na mrežu onih koji pomažu u skrivanju optuženih za ratne zločine.

Pripadnici EUFOR-a u ranim jutarnjim satima blokirali su prilazne ceste Han-Pijesku iz pravca Sokoca i Vlasenice gdje su uspostavili i nadzorne točke. Neko vrijeme bio je onemogućen prolaz svim vozilima.

Pripadnici EUFOR-a su pretražili nekoliko objekata. Akcija EUFOR-a na području Han-Pijeska izvedena na zahtjev Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. Iz MUP-a RS-a potvrđeno je kako su u toj akciji sudjelovali i pripadnici lokalne policije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *