Završeno 28. izdanje Sarajevske zime

Performansom ispred Narodnog pozorišta i interpretacijom sevdalinke Ibrice Jusića “Kad ja pođoh na Bentbašu”, i srijedu 21. marta 2012. godine je okončana ceremonija svečanog zatvaranja 28. izdanja festivala Sarajevo Sarajevska zima.

Sarajevska zima 2012
Sarajevska zima 2012
Ovom prilikom je otvorena i kocka, autora Adija Rifatbegovića, simbol i enigma ovogodišnjeg festivala, pod nazivom “Sarajevske vatre, kocke i krugovi” koja prikazuje multikulturni grad kakav je Sarajevo.

Maketa kocke je u vrijeme trajanja festivala krila u sebi ono što grad predstavlja i ono čime se ponosi.

Cjelodnevnim poetskim maratonom koji je počeo jučer u 11 sati i trajat će do danas u isto vrijeme, te koncertom Ibrice Jusića u BKC-u, okončan je Festival.

Poetskim maratonom koji je okupio 28 pjesnika iz 19 zemalja obilježen je i Svjetski dan poezije, prvi dan proljeća, Međunarodni dan borbe protiv rasizma i Svjetski dan voda.

“U ovih mjesec dana grad Sarajevo je bio muzej, pozornica za sve umjetnike koji su u interakciji s publikom stvorili jedinstvenu atmosferu.”, rekao je na zatvaranju Ibrahim Spahić, direktor Festivala.

Ovogodišnji Festival je punih šest sedmica bio u žiži javnosti kako sarajevske publike, tako i publike iz ostalih gradova te turista koji su u ovom periodu posjetili glavni grad Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *