Završeno popločavanje Vilsonovog šetališta

Vilsonovo šetalište, Sarajevo, BiHU ponedjeljak 27. jula 2009. godine završeno je popločavanje trotoara na Vilsonovom šetalištu od mosta ”Suade i Olge” do mosta ”Ars Aevi”, a čiji je početak radova 13. aprila 2009. godine svečano ozvaničio načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

Novčana sredstava obezbjedili su Općina Centar u iznosu od 276.000 KM i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo 100.000 KM.

Izvođač radova bila je građevinska firma “IN”, a za nadzor je bio zadužen ”IPSA Institut”. Po projektu firme ”Saraj-inženjering”, na pločnicima s obje strane šetališta dužine 370 metara, na dijelu koji pripada centralnoj gradskoj općini, uklonjen je stari asfalt i postavljene ploče od kvalitetnog jablaničkog kamena, te asfaltirani prilazi za invalide. U narednom periodu planirano je postavljanje novih klupa i kanti za otpatke.

Da podsjetimo, popločavanje i uređenje Vilsonovog šetališta zajednički je projekt općina Centar i Novo Sarajevo pokrenut prošle godine, kada je i završena dionica u susjednoj općini – od mosta Hamdije Čemerlića do mosta ”Ars Aevi”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.