Završne riječi u suđenju optuženima za pomaganje u ubistvu Denisa Mrnjavca

Denis MrnjavacPred Kantonalnim sudom u Sarajevu održane su završne riječi u predmetu koji se vodi protiv Ademira Lelovića i Berina Talića, optuženima za pomaganje u ubistvu Denisa Mrnjavca, te Armine Milić, optužene za pomaganje počiniteljima nakon učinjenog kaznenog djela.

Tužilac Edin Muradbegović je u završnim riječima naveo da je Tužilaštvo mnogobrojnim svjedocima i materijalnim dokazima u potpunosti uspjelo dokazati navode iz optužnice. Kako je rekao, dokazano je da su Ademir Lelović i Berin Talić svjesno stvorili pogodnu situaciju i olakšali čin ubistva samim tim što su fizičkim napadima onesposobili Denisa Mrnjavca da se eventualno odbrani. Tužilac je za njih zatražio maksimalnu kaznu zatvora od po 20 godina. Za Arminu Milić Tužilaštvo tvrdi da je dokazalo svjesnu namjeru da pomogne Leloviću i Taliću nakon učinjenog krivičnog djela, skrivanjem noža kojim je Denis zboden. Za nju je zatražena kazna ne manja od 4 godine zatvora.

Advokat Lelovića i Milićeve Izet Baždarević u završnim je riječima naveo da Tužilaštvo nije dokazalo navode o djelu za koje terete njegove branjenike, te da jedino priznaju da je Lelović Mrnjavcu nanio samo lake povrede, za što prihvataju kaznu. Ostale optužbe odbacuje i traži oslobađanje optuženih. Talićev advokat Aida Čampara prije završnih riječi medije je optužila da nepravedno izvještavaju o suđenju, a u završnim riječima optužila Tužilaštvo da je konstruiralo i optužnicu i svjedoke. Protiv tužioca je najavila i krivičnu prijavu jer je, kako je rekla, opstruirao rad odbrane. Za Talića je zatražila potpuno oslobađanje. Presuda je zakazana za ponedjeljak, 22. juni 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *