Željko Komšić posjetio Kids fest

Jutros je direkciju Kids festivala posjetio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Dobrodošlicu, u ime direkcije festivala, je uputila direktorica Susanne Prahl Landžo nakon čega su zajedno krenuli u obilazak festivalskih programa.

Susanne Prahl Landžo & Željko Komšić

U prostorima direkcije Kids Festa, gospodin Komšić se upoznao sa timom Kids festivala, nakon čega su predstavljene video prezentacije događanja sa prethodnih dana festivala. Na kraju posjete Željko Komšić se prisutnim novinarima obratio sa prvim utiscima.

“Obraćam Vam se kao roditelj pa tek onda kao član Predsjedništva. U mojoj pratnji ovdje na Zetri će naredne godine prije svih biti moja kćerka. Neobično je da sve ove godine Međunarodna zajednica u BiH odlučno podržava Kids festival dok podrška lokalnih institucija izostaje. Nadam se da će već naredne godine situacija po tom pitanju biti drugačija. Imam dojam da Kids festival na vrlo efikasan način implementira ono što je prije svega dužan obaviti obrazovni sistem ove zemlje. Čestitam organizatorima na naporima koji su evidentno rezultirali uspjehom. Ovo što sam danas imao priliku vidjeti je prevazišlo moja očekivanja”, rekao je između ostalog Komšić.

Željko Komšić sa ekipom Kids Festa

Direktorica festivala je također dala mišljenje.

“Posjeta gospodina Željka Komšića je simboličan dokaz da su vlasti ove zemlje skupa sa djecom spremne koračati na putu prema Evropskoj Uniji. Posebno nam znači da smo danas za vrijeme predsjedničke posjete prije svega vidjeli iskrenu reakciju roditelja”, istakla je Susanne Prahl Landžo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *