Zgađeni nasiljem pred vratima Suda BiH

Pravo ljudskiUdruženje gradjana PRAVO LJUDSKI najoštrije osuđuje brutalni fizički i verbalni napad Tasima Kučevića, beskrupuloznog i bahatog trgovca ženama i organizatora prisilne prostitucije, na člana porodice jedne od njegovih žrtava jučer pred zgradom Suda BiH.

Takodje najoštrije osuđujemo napad Kučevićevog saradnika Envera Spahića na Vildanu Duran, novinarku Federalne televizije koja je jedina priskočila u pomoć napadnutoj ženi i time iskazala građansku hrabrost.

Najoštrije osuđujemo ponašanje policije koja je napad mirno posmatrala i time poslala poruku građankama i građanima da je u ovoj zemlji kriminalcima sve dozvoljeno. Da li živimo u državi u kojoj se nasilje nagrađuje, a nasilnici se smatraju herojima? Da li građani trebaju preuzeti odbranu svojih i života svoje djece u svoje ruke?

Nasilje u BiH društvu, te naročito nasilje nad ženama i djecom, ubistva na ulicama gradova, odavno su prešli prag tolerancije.

Zahtijevamo od organa vlasti i policije da osiguraju građanima i građankama život u miru i bez nasilja i da konačno počnu primjenjivati zakone i međunarodne dokumente koje je naša zemlja potpisala!

Zahtijevamo od organa pravosuđa da izricanjem najoštrijih kazni kriminalcima i kriminalnim grupama pošalje jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju, trgovini ženama i prisilnoj prostituciji!

Udruženje gradjana PRAVO LJUDSKI

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *