Zid istine na Trgu djece Sarajeva

Povodom izjašnjavanja Ratka Mladića o krivnji pred Tribunalom o Haagu, na Trgu djece Sarajeva će u ponedjeljak, 4. jula 2011. godine, u 9:40 sati, biti održan miting s ciljem skretanja paženje međunarodne javnosti s Mladića na žrtve njegovih zločina.

Zid istine u Sarajevu
Zid istine u Sarajevu
Kao dio ovog događaja, danas je na Trgu djece Sarajeva postavljen Zid Istine, koji su osmislili i postavili Savez logoraša BiH, udruženja logoraša iz općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Ilijaš i Vogošća, Udruženje Žene žrtve rata, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva te Udruženje Pokret majki enklave Žepa-Srebrenica.

“Ovim Zidom kao i mitingom želimo poslati poruku cjelopunoj međunarodnoj i domaćoj javnosti da smo mi svi svjedoci. Tribunalu u Hagu poručujemo da suđenje Ratku Mladiću treba biti pravedno, brzo i efikasno da bi sve žrtve rata dočekale presudu.”, pojasnio je Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva.

Zid istine će na Trgu djece Sarajeva biti postavljen do podneva u ponedjeljak, nakon čega će biti izmješten u neki od sarajevskih muzeja.

Pogledajte Zid istine

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *