Zima u maju: Toplane griju sarajevske stanove

grijanjeImajući u vidu izrazito hladno vrijeme, BH-Gas je osigurao dodatne količine gasa za Sarajevogas, pa su od 10 sati sarajevske Toplane počele sa grijanjem stambenih objekata u Sarajevu.

Međutim, iz BH-Gasa pitaju na koji način će ovaj gas biti plaćen i kada, obzirom na enormna dugovanja Sarajevogasa prema BH-Gasu kao i na sve češće pozive građanima da se utrošeni gas ne plaća.

Postavlja se pitanje kada će Sarajevogas potpisati ranije dostavljeni ugovor o dugoročnom snabdijevanju prirodnim gasom, kao i ugovor koji se odnosi na tehničke uvjete primopredaje, mjerenja i obračuna prirodnog gasa, a čime bi prvi put na ispravan i pravilan način bili regulirani prava i obaveze o pitanju prodaje i potrošnje prirodnog gasa. Nadležni u Sarajevogasu navedenu dokumentaciju odbijaju potpisati već godinu dana.”, kažu u BH-Gasu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Zima u maju: Toplane griju sarajevske stanove”

  1. Prema zakonu donesenom u nobembru davne 1981 godine, a koji se morao implementirati do juna 1984 godine, Toplanama niko ne moze biti duzan niti dinara, jer su duzne iskljuciti svakoga ko ne plati jedan racun. Isto tako, Toplane mogu isporuciti racun samo na osnovu ocitanja brojila. Svaki prikljucak bez brojila je nezakonit. Isto tako, Toplane moraju sa svakim vlasnikom stana potpisati ugovor. Ah, da. Ugradnju brojila placaju sami gradjani. Znaci Toplane zaradjuju na brojilima, na ugradnji, na isporucenoj energiji. Energija se racuna u kilovatsatima, a ne u kvadratnim metrima. Dakle, vec 29 godina Toplane rade mimo zakona, a sudovi ih stite u krsenju zakona. Zalosno da se niko ne buni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *