Zimske radosti u centru Sarajeva

Sarajevo, kao olimpijski grad i grad koji posjeduje potencijal za kvalitetnu zimsku turističku ponudu, u godinama nakon rata je oskudjevalo sa zimskim sadržajima. Ipak, od danas je glavni grad Bosne i Hercegovine bogatiji za jedan takav.

Ledeno igralište na Trgu djece Sarajeva
Ledeno igralište na Trgu djece Sarajeva
Na Trgu djece Sarajeva je otvoreno ledeno igralište, veličine 375 kvadrata, koje će Sarajlijama biti dostupno sve do 15. februara. Ledeno igralište je otvoreno danas, a ideja za ovaj projekat je stara već nekoliko godina.

Danas je klizalište na raspolaganju svim posjetiteljima i to besplatno sve do 23sata. Od sutra cijena ulaznice za prijepodnevni termin od 60 minuta radnim danima iznosi 3,00 KM (najam klizaljki 3,00 KM). Za poslijepodnevni i termin vikendom građani će morati izdvojiti 4,00 KM (najam klizaljki 4,00 KM).

Za sve zainteresovane koji žele naučiti klizati organizovana je i škola klizanja koja će se održavati u jutarnjim i popodnevnim satima. Petodnevni kurs košta 50 KM i uključuje: 5 časova klizanja, najam klizaljki, osiguranje polaznika, potrebne rekvizite, trenere sa dugogodišnjim iskustvom (10 do 15 polaznika po treneru), te diplomu o završenoj školi klizanja i poklone sponzora.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *