Zimski salon knjige u Sarajevu

Sajam knjige u Sarajevu (foto: dovla)TKD Šahinpašić od 14. do 25. decembra 2009. godine, po peti put organizuje Zimski salon knjige” u Sarajevu.

Nakon prethodnog Sajma u aprilu ove te 4. Zimskog salona knjige u decembru prošle godine, TKD Šahinpašić još od 1989. godine unapređuju kulturnu svijest građana grada Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine.

I ove godine će biti priređena prodajna izložba za vjerne ljubitelje pisane riječi i to po prigodnim prazničnim cijenama. Izložba će se, kao i prošle godine, održati u prostoru gradske galerije Collegium Artisticum, a izlagačima će se pružiti prilika da u toku trajanja Zimskog salona knjige promovišu svoja najnovija izdanja.

Na prostoru od 1'200 kvadratnih metara će izlagati 70 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Vrijeme: 14. decembar 2009 @ 22h
Mjesto: Collegium Artisticum, Skenderija, Sarajevo

Prateća manifestacija povodom obilježavanja jubileja djelovanja Centra André Malraux u BiH će biti i velika izložba fotografija “Naša Priča”, svjetskih fotografa: Alexandar Boulat, Patrick Chauvel, Enrico Dagnino, Luc Delahaye, Zijah Gafić, Ron Haviv, Milomir Kovačević Strašni, Christopher Morris, James Natchwey, Paulo Nozolino, Emmanuel Ortiz, Gilles Peress, Gérard Rondeau, Damir Šagolj, Klavdij Sluban i Laurent Van der Stockt, koja će biti postavljena u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine od 18. decembra 2009. do 5. januara 2010. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *