Životna uloga Nermina Tulića

Svaki glumac u svom teatru zna koja daska škripi, pa je preskoči. Tako i ja preskočim u kolicima tu dasku koja zaškripi. Pitaju me kako ja to učinim, a ja im kažem – to je pozorišna čarolija.

Možda je mene u životu, nakon te granate, spasila ta moja čarolija. (Životna uloga)
Možda je mene u životu, nakon te granate, spasila ta moja čarolija. (Životna uloga)
Priča počinje 1991. godine u Sarajevu, uoči početka rata u Bosni i Hercegovini. Mladi i talentovani glumac Nermin Tulić igra glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi ‘Bašeskija, san o Sarajevu‘.

Predstava je bila na repertoaru samo jednu sezonu, jer je počela agresija na BiH, a Sarajevo je u opsadi svakodnevno granatirano.

Ova istinita priča o glumcu Nerminu Tuliću, kojem je sudbina dodijelila tešku ulogu u stvarnom životu, odigrala se za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Ona, u suštini, prevazilazi vrijeme i prostor, predstavlja jedinstveno svjedočanstvo o ljudskoj hrabrosti, nemjerljivoj ljepoti i snazi ljubavi, od kojih zavisi život.

ZIVOTNA ULOGA / THE ROLE OF MY LIFE (sekvence iz dokumentarnog filma)

‘Životna uloga’ je koprodukcijski dokumentarni film BHRT i KULT B. Scenario potpisuje Nađa Mehmedbašić, koja je zajedno sa Ekremom Mulahasonovićem i režirala film o sarajevskom glumcu Nerminu Tuliću. Muziku potpisuje Bela Samardžić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *