Zločin i kazna (10)

Zdravko Čolić: “Koncert na “Marakani” je donio velike gubitke ali sam želio takav koncert. On služi za produžavanje života!”

Moja draga nestala bez traga…

Deseti album Zdravka Čolića “Okano”, objavljen je krajem 2000. godine. Album pored naslovne numere donosi i hitove “Krasiva” i “Hotel Balkan”. Tiraž je bio preko pola miliona nosača zvuka, a uslijedila je i velika turneja po većim gradovima bivše Jugoslavije. Turneja je završena koncertom na Marakani, 30. juna 2001. godine, a rekord iz sedamdesetih je premašen. Ovaj put se okupilo više 80.000 ljubitelja pjesme Zdravka Čolića, dok je pred malim ekranima više od 4 miliona ljudi pratilo direktan prenos koncerta. Album “Okano” proglašen je za album godine u gotovo svim zemljama bivše domovine, a pjesma “Okano” za hit godine, dok je Zdravko Čolić ponovo postao ličnost godine.

Tri godine kasnije, 24. decembra 2003. godine, Čola predstavlja album “Čarolija”. Sa albuma su se izdvojile pesme “Ao nono bijela”, “Zločin i kazna”, “Moja draga”. U maju 2004. godine počinje turneja po većim gradovima bivše Jugoslavije, a Čola održava koncerte i u Evropi. Tokom 2005. godine održano je još 14 koncerata u Kanadi, Americi, Evropi, kao i na prostorima bivše Jugoslavije.

» Nastavak feljtona: Zavičaj (11)

« Prethodni dio feljtona: Posljednji i prvi (9)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *