Zlostavljanje školskog druga snimali njegovim mobitelom

zlostavljanje maloljetnikaČetrnaestogodišnji A. B., učenik prvog razreda sarajevske Srednje škole metalskih zanimanja, nova je žrtva sve izraženijeg i, po mnogima, sve opasnijeg nasilja među djecom.

Ovog dječaka, kako nam je ispričao njegov otac Bego B., u petak su maltretirala dva školska druga, od kojih je jedan bio čest gost u njihovoj kući. Cijeli slučaj je, kako nam je potvrdio Dragan Mioković, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, prijavljen Drugoj PU, a nadležni tužilac je naredio dhttp://sarajevo.co.ba/wp-admin/media-upload.php?post_id=2740&type=image&TB_iframe=true&width=640&height=654a se dječaci, koji su prijavljeni za zlostavljanje svog druga, u prisustvu roditelja saslušaju.

Naime, E. A. i B. H. nagovorili su A. B. da u petak pita profesoricu da ih pusti sa časa, nakon čega je on, kao i svaki drugi dan po završetku nastave, pozvao majku. Međutim, E. A. je oteo telefon i rekao da će ipak imati još jedan čas. S obzirom na to da je majka maltretiranog dječaka poznavala E. A., povjerovala mu je.

Ne sluteći šta mu se sprema, A. B. je krenuo kući, međutim, E. A. i B. H. su ga presreli.

“Zvali su ga da ide na kafu sa njima, ali on je to odbio govoreći da mora kući. Tada su mu zavrnuli ruku i primorali ga da krene sa njima. Odveli su ga prema željezničkoj stanici, među vagone i oteli mu mobitel”, priča Bego B.

On pojašnjava da je tu započelo psihičko i fizičko maltretiranje njegovog sina koje je snimano njegovim mobitelom.

E. A. je snimao, a B. H. je udarao A. B. Tjerali su ga, kako tvrdi naš sagovornik, da za sebe govori da je majmun i da psuje sam sebi, davili ga… Potom su mu zaprijetili da će ga skinuti i takvog baciti u vagon, te da ga niko neće naći.

Tada su, navodno prekinuli snimanje, te istim telefonom nazvali Hitnu pomoć i rekli da mrtav čovjek leži u Pofalićima, a potom i vatrogasce kojima su javili da gori kuća u Pofalićima, te još neke brojeve.

Očito svjesni onog šta su uradili, E. A. i B. H. su zlostavljanom dječaku zaprijetili da nikom ne smije ništa reći, te naredili da im u ponedjeljak donese mobitel od kuće i tri marke i pustili ga.

A. B. je kući došao plačući i majci koja ga je upitala šta se dešava pokazao je videoklip. Ženi je pozlilo, a dječak, zbog straha i stida da bi neko mogao vidjeti šta mu se desilo, obrisao je videoklip.

“Odveli smo ga u Hitnu pomoć gdje su mu konstatovane lakše povrede. Slučaj smo prijavili policiji i oni su stupili u kontakt sa roditeljima tih dječaka”, ističe Bego B. te dodaje da ga je pored onog što se desilo njegovom sinu, možda još i više šokirala reakcija majka E. A., za kojeg smatra da je inicijator svega što se desilo.

Naime, kada ju je pozvao telefonom, majka tog dječaka je upitala što dižu frku oko toga, jer je to za nju normalno i obična dječija igra. Zaključila je da takvih stvari ima i na internetu. Međutim, kada joj je Bego B. zatražio broj supruga, zavrištala je da to njen muž ne smije znati i upitala zašto prave problem njenom djetetu.

Zabrinuti roditelji A. B. su o svemu što se desilo njihovom sinu obavijestili i školu – direktora i razrednika, i za danas je, prema onom što je njima rečeno, zakazan sastanak.

Zaprepašten, kako onim što se desilo, ali i reakcijom majke školskog druga njegovog sina, Bego B. nam priča da je nakon svega njegova supruga pozvala E. A., a on joj je rekao: “Ja bih baš volio da vidim policiju. Pošaljite ih.”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *