Žohari u Crvenom krstu

kuhinja Crvenog krstaIz punkta za raspodjelu hrane Crvenog križa Novo Sarajevo u Ulici Marka Marulića 7 svakodnevno izlaze žohari i hodaju prostorijama MZ Dolac, tvrdi Mustafa Fejzić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice.

Na ovom punktu, koji je smješten u jednom dijelu mjesne zajednice Dolac, bude dnevno podijeljeno 59 obroka socijalno ugroženim osobama koje žive na ovom području.

Fejzić kaže da je i sam stavljao otrovni prašak kako bi istrijebio žohare koji hodaju prostorijama MZ Dolac, ali nije bilo koristi.

“Problem sa žoharima iznosio sam na radnom sastanku s predsjedavajućim Opštinskog vijeća i obećao je da će taj problem biti riješen. Nikad ništa nije urađeno. Zbog hrane treba obratiti pažnju na higijenu koja vlada na ovom punktu. Prostorije moraju biti očišćene”, objasnio je Fejzić. Dodao je da su se žohari počeli pojavljivati od aprila ove godine.

“Od tada smo nekoliko puta čistili prostorije od žohara. Firma ‘Sanitacija d.o.o.’ ima ugovor s općinom Novo Sarajevo da održava prostorije svih mjesnih zajednica. Predstavnici ove firme dolaze dva puta mjesečno, pa smo tražili da nam deratiziraju usput i ovaj punkt Crvenog križa”, rekao je Fejzić.

Asad Kučević, sekretar Crvenog križa Novo Sarajevo, kaže da nema saznanja o postojanju žohara na ovom punktu.
“Deratizaciju prostorija smo imali 12. juna ove godine, a vršila ga je firma ‘Sanitacija d.o.o.’. Nekoliko puta sam bio u MZ Dolac i nisam zatekao žohare. Na ovom punktu rade dvije osobe koje imaju sanitetske knjižice od Zavoda za javno zdravstvo KS”, kazao je Kučević.

Generalni sekretar Crvenog križa KS Fikret Žunić najavio je da će kontaktirati nadležene u MZ Dolac.
“Ispostavi li se da na ovom punktu Crvenog krsta ima žohara, angažovaću stručnjake Zavoda za javno zdravstvo”, dodao je Žunić.

piše: Šejla Pertef

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *