Građani se bune zbog zraka na računima

Adnan Dedajić jedan je od naših sugrađana koji se obraćao Sarajevogasu sa žalbama nakon što je dobio uvećan januarski račun za utrošeni plin.

Sjedište Sarajevogasa

Za januar Dedajić bi trebao izdvojiti 526,60 maraka, što je, po njemu, prevelik iznos jer su prijašnji mjesečni računi iznosili do 350 KM. Obavijestio je nadležne u ovom preduzeću da neće uplatiti novac dok se ne izvrši provjera podataka.

“Nikad nisam izrazio sumnju u ispravnost brojila i potrošene količine po kubnom metru i ponavljam da problem nije u samom mjerenju, već u onome šta je prolazilo kroz cijevi u trenutku puštanja gasa nakon pet dana smrzavanja”, kazao je Dedajić, stanovnik Ulice fra Matije Divkovića.

Prema njegovim riječima, dva potrošna tijela u kući, jednog od dana kada nije bilo gasa u Sarajevu, bila su otvorena više od tri sata i plina nije bilo. Izlazio je vazduh, a brojilo je to bilježilo kao potrošnju gasa. To se ponavljalo, tvrdi Dedajić, u više navrata.

“Jednog dana sam više vremena proveo pred brojilom, nego u kući i svojim očima gledao kako sat bilježi prolazak vazduha kroz cijevi”, naglasio je Dedajić.

Kako nam je jučer rekao, revizija potrošnje gasa u januaru se može napraviti, a samim tim izdati i novi računi građanima.

“Čovjek iz te struke, kojeg ne smijem spominjati jer može izgubiti posao, rekao mi je da su brojila svih korisnika obračunala i vazduh iz cijevi od Zvornika do Sarajeva, kada plina nije bilo. Riječ je o petodnevnoj količini tog energenta koju Sarajevo potroši”, istakao je Dedajić.

I stanarka iz Ulice Emerika Bluma začuđena je posljednjim računom za gas. Kako kaže, u stanu je zbog posla nema po cijeli dan. Ipak, umjesto 97 KM, koliko je platila u decembru, sad treba izdvojiti 140 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *