Javni transport u Sarajevu

pomoziba

Sarajevski tramvaj na liniji broj 3 (Ilidža-Baščaršija)


DOLAZAK U SARAJEVO


NE DOZVOLITE DA VAS TAKSISTI KRADU!


JAVNI GRADSKI PREVOZ

Javni gradski prevoz putnika u Sarajevu se odvija autobusima, tramvajima i trolejbusima, a vrše ga firme GRAS i CENTROTRANS. Cijene javnog gradskog prevoza su:
Karta za vožnju: u kiosku 1,60 KM / kod vozača 1,80 KM
Vremenska karta: 1,60 KM (važi 1 sat vremena u svim vozilima GRAS-a)
Dnevna karta: 5,30 KM (važi 24 sata u svim vozilima GRASA-a)

NE DOZVOLITE DA VAS TAKSISTI KRADU!

TAXI

Taksi je vozilo prilagođeno prevozu jednog ili grupe putnika u gradskom, međugradskom i međunarodnom prijevozu… detaljnije

Odaberite svog taksi prevoznika »

ODLAZAK IZ SARAJEVA

« Servisi

donorskamrezacom

3 Odgovori na “Javni transport u Sarajevu”

 1. Pa ovo stvarno nema smisla. Zovem na broj autobuske stanice 033 213 100. Uvijek kada nazovem, javite da je operater trenutno zauzet, i da sam redni broj 7. Zatim slusam vase reklame i kada dodjem do rednog broja 2, prekinete vezu. Pa ovo je stvarno sramota!!!

 2. Poštovani GRAS-ovci,
  Odavno komentarisemo na stanici trolejbusa kod Općine Centar (Skenderija)
  Ne znam ko pravi red vožnje ali vjerujte da izludise putnici među kojima ima bolesnih ,iznemoglih i premorenih čekajući užarene trolejbuse za Jezero.Cesto pokvareni veoma rijetko naidju.i kad dolaze obično u par minuta i sa Dobrinje i sa Otoke.Koji je to red vožnje da putnici bez vazduha ulaze u trolejbus koji ima unutra 40 stepeni.Shvatite da se tim trolejbusima voze bolesnici da bi išli u bolnice i Kosevo i Jezero.
  Drugo zar se niste zapitati da prodaje minimum 4 trolejbusa iz pravca Dobrinje na Austrijski trg a jedan za Jezero. Ti putnici imaju I tramvaj I autobuse da se prebace do tog dijela grada.Putnici za Jezero moraju pjesaciti nenormalno da bi dosli do nekog autobusa koji ima stajaliste na pola puta do Jezera
  Kako se niste sinhronizovali sa vašim autobusima da imaju stanicu kod općine Centar(Skenderija).Prije se stigne do Vogosće,Ilijaša,Varesa,Visokog i Kaknja nego sto nama naidze trolejbus za Jezero.
  Zašto ne stavite autobuse za Nahorevo,Jagomir ,Poljine na stanicu ko Općine Centar.Toliko izludjujete I patite putnike da je to nesnosljivo.
  Pomislite da se vašim trolejbusima voze osobe koje nisu bogate.samim tim su iscrpljene I narusenog zdravlja. Gdje ce vam duša????

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *