Pravo ljudski

Pravo ljudskiMoć filma i kinematografije da bilježi, otkriva, razotkriva, ukaže i propituje, kao i da potiče na promišljanje, informira, obrazuje i emocionalno angažira širu javnost, jeste opće poznato.

Upravo zato, na dugoročnom planu, PRAVO LJUDSKI ima cilj da se etablira kao specifičan i prepoznatljiv javni prostor koji poziva na angažman i aktivizam protiv svih formi diskriminacije kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire.

Obrazovanjem i širenjem informacija relevantnih za ljudska prava, mi tragamo za što efektivnijim mehanizmima zaštite ljudskih prava na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou. Istovremeno, nastojimo ohrabriti i pozvati sve građane/ke da koriste vlastitu snagu volje i znanja kako bi u potpunosti ostvarili svoja prava.

Prikazivanjem socijalno angažiranih filmova iz cijelog svijeta, iniciranjem diskusija i debata, kao i promocijom građanskog aktivizma i angažiranosti, PRAVO LJUDSKI će uvijek iznova u svom prepoznatljivom neformalnom ambijentu graditi polifoni pristup različitim temama i problemima iz svakodnevnice “običnog” čovjeka, te na taj način aktivno doprinijeti razvijanju javnog prostora za stvarni dijalog i akciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *