Cineplexx Sarajevo


Cineplexx je austrijska kino grupacija sa preko pet decenija iskustva u ovoj oblasti. Cineplexx mrežu danas čini 57 multipleksa i šest tradicionalnih kina u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Prištini, Grčkoj, Rumuniji i Italiji, sa više od 300 kino sala.

Cineplexx International je osnovan 2009. godine, kada je počelo širenje Cineplexxa izvan granica Austrije. Prvo takvo kino je otvoreno u Bolzanu u Južnom Tirolu/Italija. Takođe, Cineplexx je u Zagrebu preuzeo kino u središtu grada, te je time udaren temelj za širenje u Hrvatskoj. Još jedno veliko širenje je bilo u maju 2013. kada je u Sloveniji otvoreno šest multipleks kina.

U sklopu razvoja Cineplexx mreže, u decembru 2013. godine otvoren je multipleks i u glavnom gradu Albanije, Tirani. Posljednje širenje dogodilo se u februaru 2019. godine akvizicijom UCI Kinowelt-a sa njegove tri lokacije u Austriji. U 2019. i 2020. godini, ekspanzija je ušla u novu fazu sa pet novootvorenih multipleksa u Rumuniji.

Kino u Sarajevu je otvoreno u 2021. godini sa 8 sala i 1.100 sjedišta uz vrhunsku tehnologiju za potpuno uživanje uz najnovije internacionalne i lokalne filmove. Uz regularni program, Cineplexx Sarajevo je takođe lokacija svijetski poznatog Sarajevo Film Festivala..

Cineplexx Sarajevo
Adresa: Zmaja od Bosne 4, Sarajevo 71000
Email: kino@cineplexx.ba

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.