4. Dani arhitekture u Sarajevu

Izložbom posvećenoj radu bivših profesora Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu Nedžada Kurte i Amira Polića u klubu “Burence” otvorena je četvrta manifestacija Dani arhitekture 2011, koju organizira Asocijacija studenata arhitektonskog fakulteta.

Sarajevo, pogled iz Buča Potoka
Sarajevo, pogled iz Buča Potoka
Ovogodišnja će manifestacija, tematski posvećena vezi Sarajeva s Evropom u kontekstu ove naučne oblasti, trajati do 21. maja, donoseći četiri izložbe i 13 predavanja gostujućih arhitekata iz cijele Evrope.

Predsjednik Asocijacije studenata arhitekture u Sarajevu Ajdin Polić kaže da je izložba posvećena profesorima koji su dali značajan doprinos u radu ove visokoškolske ustanove. Govoreći o gostujućim arhitektima, Polić navodi da su većina njih bh. arhitekti koji rade u inostranstvu, dok ostali dolaze iz Norveške, Engleske, Holandije, Francuske, Libanona, Danske, Srbije, Njemačke.

“U okviru saradnje sa studentima Akademije likovnih umjetnosti, biće postavljena i izložba njihovih radova, dok će program pored predavanja donijeti i film Holandska arhitektura i dizajn, te prezentaciju Norveška arhitektura, u organizaciji ambasada tih dviju zemalja. Centralni događaj će biti održan 14. i 15. maja u Narodnom pozorištu, kada će 13 gostujućih predavača na adekvatan način predstaviti svoj arhitektonski pristup u projektovanju, kao i teoretski pristup u urbanističkom projektovanju”, napomenuo je Polić.

Primarna ciljna grupa manifestacije su studenti s ciljem da im se približi arhitektonska praksa, te najnovija svjetska dostignuća na polju arhitekture.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *