Proslava Vučkovog rođendana u Historijskom muzeju

U petak, 14. februara 2014. godine od 11 sati, u Historijskom muzeju će biti održana proslava Vučkovog rođendana u okviru projekta obilježavanja tridesete godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

Vučko, maskota sarajevske Olimpijade
Vučko, maskota sarajevske Olimpijade

Proslava Vučkovog rođendana jeste završni dio projekta ‘Od Kulina bana do današnjih dana’, koji je oranizovalo Vijeće učenika Gimnazije Obala Sarajevo, a u koji su se, osim Gimnazije Obala, uključili i učenici drugih sarajevskih srednjih škola. Cilj ovog učeničkog projekta je da se, osim obilježavanja ovog važnog događaja u historiji Sarajeva, obrati pažnja na važnost kulturnih institucija i njihove uloge u promociji kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine, pa će sav prikupljeni novac sa manifestacije biti doniran Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Izložba eksponata sa Zimskih olimpijskih igara Sarajevo ‘84, koje su ustupili građani Sarajeva, a prikupili učenici Gimnazije Obala Sarajevo, biće postavljena od 14. do 25. februara 2014. godine u Historijskom muzeju BiH, koji je dopunio izložbu olimpijskim plakatima iz svoje kolekcije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *