SOS telefon za žrtve nasilja u porodici

033 222 000: SOS telefon za žrtve nasilja u porodici033-222-000 je broj koji već mjesecima možete primjetiti na našem portalu, promovisan je u Sarajevu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera.

Volonteri Fondacije lokalne demokratije, angažirani u Sigurnoj kući, organizirali su promociju SOS telefona za žrtve nasilja u porodici. Pored telefonskog broja SOS crvene linije za žrtve nasilja (033 222 000), na štandu su predstavljeni različiti promotivni leci i artikli kojima se želi podići svijest ljudi o shvatanju porodičnog nasilja kao društvenog problema, te ohrabriti žrtve nasilja da kontaktiraju Sigurnu kuću. Sredstva koja se prikupe od artikala prodajnog karaktera bit će namijenjena Sigurnoj kući.

SOS broj je u Kantonu Sarajevo aktiviran od 2004. godine i na usluzi je 24 sata. Nasilje se može prijaviti i na dva telefonska broja u okviru zajedničkog sistema Republike Srpske (1264) i Federacije BiH (1265). Od 2004. godine do danas na SOS liniju je primljeno više od 5.500 poziva, dok je na telefonske brojeve u okviru zajedničkog sistema FBiH i RS samo u ovoj godini prijavljeno 5.000 poziva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *