Retrospektivna izložba Hasana Fazlića u Collegium Artisticumu

Retrospektivna izložba Hasana FazlićaMediacentar Sarajevo organizuje retrospektivnu izložbu karikatura i satiričnih crteža Hasana Fazlića, poznatog bosanskoheregovačkog karikaturiste i ilustratora. Izložba će biti svečano otvorena u utorak, 2. marta u galeriji Collegium Artisticum, u 19h.

Hasan Fazlić rođen je 1937. godine. Karikature i satirične crteže objavljuje od 1964. godine u zemlji i inostranstvu, za šta je dobio brojne nagrade i priznanja. Bavio se ilustracijom brojnih knjiga za odrasle i djecu, te pozorišnom i televizijskom scenografijom i kostimografijom. Fazlić je autor tri knjige karikatura i pet mapa grafika, samostalnih izložbi i učesnik je i brojnih kolektivnih izložbi. Član je Društva novinara BiH, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH i Međunarodne likovne grupe Inter-Art u Stutgartu.

Retrospektivna izložba radova Hasana Fazlića biće otvorena do 17.03.2010. godine. Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese kontakt@media.ba, ili telefona 033.715.840.

Izložba je organizovana pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva.

Vrijeme: 2. mart. 2010 @ 19h
Mjesto: galerija Collegium Artisticum, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *