Aladin 50 put u Pozorištu mladih

Predstavu djeca gledaju sa razigranim, bezbrižnim oduševljenjem, a odrasli sa osmijehom odobravanja.

Aladin (Pozorište mladih Sarajevo)

Pozorište mladih u Sarajevu najavljuje jubilarnu, pedesetu izvedbu predstave “Aladin” u režiji Kaće Dorić i adaptaciji Nenada Veličkovića.Scenograf i kostimograf je Vanja Popović, autori muzike Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a koreograf Belma Čečo – Bakrač.

Predstava će biti odigrana danas u 11 sati. Predstava “Aladin” u kojoj igraju: Sanin Milavić, Alma Merunka, Boris Ler, Narda Nikšić, Drago Buka, Ajla Cabrera, Mirza Tanović, Edhem Husiv, Damir Kustura, Sead Bejtović i Nermin Tulić premijerno je izvedena 5. oktobra 2007. godine i za samo 14 mjeseci uspjela je ostvariti i svoje 50. jubilarno izvođenje, uz izuzetno pozitivne reakcije publike i veliku posjećenost predstava.

I teatarska kritika je prepoznala kvalitet ove predstave, te je nagrada “Prsten Tmače” za najboljeg glumca u teatarskoj produkciji 2007. godine, dodijeljena mladom glumcu Borisu Leru za ulogu Aladina. Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i bajka za odrasle zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, naš svijet i svijet naše djece možemo učiniti boljim.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *