Amra Bakšić – Čamo nova predsjednica Udruženja filmskih radnika BiH

U Sarajevu je na skupštini Udruženja filmskih radnika BiH za novu predsjednicu izabrana producentica Amra Bakšić-Čamo, koja je izuzetno aktivna na polju filmske, televizijske i videoprodukcije.

Amra Bakšić – Čamo

Na skupštini je izabran i novi sastav Upravnog odbora, kojeg čine Faruk Lončarević, Srđan Vuletić, Elma Tataragić, Danis Tanović, Jovan Marjanović i Nedžad Begović. Usvojeni su i akti ovog udruženja, referat o radu Udruženja do 2010. godine, kao i plan rada za naredne dvije godine, s posebnim naglaskom na izdanja kataloga “BH film” i na realizaciju BH film festivala. Također je usvojen i prijedlog promjena Pravilnika o kriterijima korištenja sredstava Fondacije za kinematografiju Sarajevo koji je pripemila Radna grupa Udruženja filmskih radnika BiH i koji će tokom ove sedmice biti upućen Upravnom odboru Fondacije.

Amra Bakšić-Čamo docentica je na produkciji na novoformiranom odsjeku za produkciju i menadžement na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, rukovodilac je CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala i glavna producentica kuće Pro.ba. Producirala je brojne kratke, dokumentarne i igrane filmove među kojima se posebno ističu “Cirkus Columbia” Danisa Tanovića, “Čuvari noći” Namika Kabila i “Mama i tata” Faruka Lončarevića. Članica je Evropske filmske akademije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *