ATENTAT

Ona prepoznatljiva vrsta zatomljene opasnosti, unutarnja dinamika ljubavne veze i nonšalancija avanturiste, podvučene adekvatnom muzikom u kojoj dominiraju klavijature i orgulje

Saša Vuca

Saša Vuca i njegove kolege iz sarajevskog rock benda Atentat nisu ni slutili koliko jedna pjesma u pravoj prilici može učiniti za popularnost na estradi. Ova sjajna grupa je skrenula pažnju na sebe specifičnim stilom lansiranim na prvom albumu “Let iznad Lukavičijeg gnijezda”, objavljenim 2001. godine. Sa ovog albuma se prirodno izdvojila pjesma “7:50”.

Dvije godine kasnije (2003), izlazi album “Ne pucajte, mrtav sam!”. Ponovo su u centru pažnje 2008. godine, kada objavljuju album “Prerano za otrov, prekasno za lijek“, sa kojeg se izdvaja naslovna pjesma koju pjevaju sa Đuletom iz Van Gogha.

Svoju popularnost uveliko duguju humorističkoj seriji Federalne televizije “Viza za budućnost”, za koju su Saša i Atentat napravili prepoznatljivu muzičku liniju, a pjesma sa špice “Rijeka teče pravo” je postala megahit. Atentat snima i pjesmu “Rudari se zaklinjali…”, za film “Ne pucajte, mrtav sam”.

« Muzika Sarajeva

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *