Besplatna škola gimnastike i u drugom polugodištu

Početkom februara, u drugom polugodištu tekuće školske godine nastavlja se besplatna škola gimnastike za učenike od prvog do petog razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Besplatni časovi gimnastike za osnovce, uz stručno vodstvo nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, održavaju se u sportskoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično – utorkom i petkom u terminima od 9 do 10 i od 14 do 15 sati. Zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem osnovnih škola ili na telefon Centra za sport i rekreaciju broj: 033 268 760. Škola gimnastike u realizaciji Javne ustanove ‘Centar za sport i rekreaciju’ traje do kraja maja 2015. godine.

Cilj ovog projekta, koji je tokom prvog polugodišta od 7. oktobra do 30. decembra 2014. godine pohađalo 57 učenika kada je održano pedeset sati nastave, osim organiziranog uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti, jeste da se tokom gimnastičkih vježbi na parteru i spravama doprinese što pravilnijem i harmoničnijem tjelesnom razvoju djece i spriječe deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *