Biti čovjek Natalije Kovachevski

EU info centar organizuje izložbu ženskih aktova mlade francuske umjetnice Natalije Kovachevski. otvaranje izložbe je u utorak 24. novembra u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Être Humaine / Biti čovjek, Natalija Kovachevski
Être Humaine / Biti čovjek, Natalija Kovachevski

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. novembra, EU info centar u saradnji sa Francuskom ambasadom u BiH i Francuskim institutom u BiH organizuje izložbu ženskih aktova pod nazivom “Être Humaine/Biti čovjek” mlade francuske umjetnice Natalije Kovachevski.
Riječ je o seriji od dvanaest fotografija koje prikazuju autoportrete umjetnice obarajući sterotipe i tabue koje izaziva pojava nagosti u društvu i dokazujući da golost nije preduslov.
Posjetiocima će na otvaranju izložbe pored umjetnice Natalia Kovachevski obratiti i g. Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, g. Donato Giuliani, savjetnik za kulturnu saradnju u ambasadi Francuske u BiH i direktor Francuskog instituta u BiH.

Natalija Kovachevski
Natalija Kovachevski

Dvadesetpetogodišnja francuska umjetnica, manekenka i autoportretista Natalia Kovachevski fotografijom se počela baviti prije pet godina. Iako mlada do sada je učestvovala u mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama, a iza sebe ima nekoliko stotina portreta i fotografija, a njeni radovi objavljeni su na naslovnicama različitih modnih magazina.

Izložba će biti otvorena do 1. decembra 2015. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *