Bjelašnica domaćin Svjetskog prvenstva u paraglajdingu 2013

Paraglajding
Paraglajding
Nakon odlične prezentacije u švicarskom gradu Lausanni, Međunarodna aeronautička federacija se odlučila da Bjelašnici, u Babinom dolu povjeri domaćinstvo svjetskog prvenstva u paraglajdingu 2013. godine.

“Zahvaljujući odličnim terenima, ispunili smo sve uslove i dobili organizaciju Svjetskog prvenstva u paraglajdingu 2013. godine. To je veoma važna stvar za našu zemlju.”, kaže Mirvad Zenuni, predsjednik paraglajding kluba Extreme Sport.

Svjetsko prvenstvo u paraglajdingu će se održati 2013. godine, ali je Bosna i Hercegovina dužna godinu dana ranije organizovati probno takmičenje na kojem će biti prisutni nadzornici iz FAI.

Svjetska prvenstva u paraglajdingu se organizuju svake dvije godine u različitim zemljama, pa će tako 2011. godine domaćin biti Češka Republika.

Svjetsko paraglajding prvenstvo traje sedam dana, a na Bjelašnici će u augustu 2013. godine nastupiti oko 150 takmičara iz više od 50 zemalja.

U Bosni i Hercegovini se i pored slabog dotoka informacija, često održavaju paraglajding takmičenja u kojima učestvuju piloti iz cijele zemlje ali i inostranstva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *