Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda uz Zdenku Kovačiček i Ranka Rihtmana

Uživanje u popularnim svjetskim hitovima uz prepoznatljiv i osebujan zvuk Sarajevo Big Banda i neponovljivu interpretaciju Zdenke Kovačiček

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo organizuje Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda, u četvrtak, 30. decembra od 20 sati, u Velikoj dvorani BKC-a. Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kao vokalna solistica nastupit će diva jazz-a, soula, bluesa i rocka, Zdenka Kovačiček, a cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana.

Publika će imati priliku uživati u popularnim svjetskim hitovima uz prepoznatljiv i osebujan zvuk Big Band-a i uz neponovljivu interpretaciju Zdenke Kovačiček, za koju muzički kritičari kažu da je jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i interpretatorki bluesa na ovim prostorima.

Pored poznatih vokalnih kompozicija, Sarajevo Big Band, koji baštini tradiciju radio-televizijskih plesnih orkestara, izvest će i nekoliko instrumentalnih numera iznenađenja.

Koncert organizovan u koprodukciji između JU BKC KS i Sarajevo Big Band-a finansijski su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 15 i 20 konvertibilnih maraka se mogu kupiti u BKC-u radnim danima, u periodu od 10:00 – 17:00 i subotom u periodu od 10:00 do 15:00 sati. Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063/ 505-000, a preuzimaju se najkasnije 24 sata od momenta rezervacije.

Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će biti moguće prisustvovati uz poštivanje Covid protokola. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *