Bomba nije rješenje

Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i Policijskom upravom Centar realizirala je u 2010. i 2011. godini edukativni projekt “Bomba nije rješenje”, namijenjen srednjoškolcima.

Suada Kuldija

U okviru projekta “Bomba nije rješenje” učenici više srednjih škola su imali priliku čuti izlaganja stručnih lica o problematici maloljetničke delikvencije, nedozvoljenog nošenja hladnog i vatrenog oružja, lažnog dojavljivanja o postavljenim eksplozivnim napravama, narkomaniji i drugim toksikomanijama, te drugim temama vezanim za probleme u ponašanju maloljetnika – srednjoškolaca.

U okviru projekta kojim se nastojalo senzibilizirati i educirati učenike u cilju prevencije negativnih pojava, održano je više predavanja u školama među kojima su: Srednja škola primijenjenih umjetnosti, Srednja grafička tehnička škola, Srednja učiteljska škola, Srednja stručna trgovačka škola, Srednja mašinska tehnička škola, Srednja zubotehnička škola, Druga gimnazija i Srednja stručna trgovačka škola.

Predavanja i radionice su u održali Olga Bjelobrk i Suada Kuldija, inspektorice MUP-a Kantona Sarajevo i Enes Softić, inspektor PU Centar.

Članovi Komisije Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih smatraju da je potrebno nastaviti realizaciju ovog projekta, uvrstiti ga u program rada u školama, te proširiti uključivanjem predavača iz drugih relevantnih institucija čija znanja i iskustva mogu doprinijeti kvalitetnom animiranju i edukaciji mladih u cilju prevencije neželjenih ponašanja i pojava.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *