Kažu trčanje je zdravo i sve organe liječi

Urbani pjesnik kaže: ‘Iz obdaništa djeca izlaze i trče, jure i starci, niko da ih spriječi, nana mi triput nogu lomila ali još trči zbog čarobne riječi: Jogging, jogging,! Džoging kroz Alipašino polje.’

Bombaj štampa

Ven je prvi o tome pis'o. Amerikanci se žale i to je sumnjivo. Alhos je prvi izdao majice na kojim je pisalo nešto nerazumljivo: Jogging, jogging! Džoging kroz Alipašino polje.

Sad svi na ulice izlaze i trče, kažu: Trčanje je zdravo i sve organe liječi. Al’ ja ne trčim zbog svoga zdravlja, već zbog strane, nerazumljive riječi: Jogging, jogging! Džoging kroz Alipašino polje.

Udah! Izdah! Jogging, jogging! Džoging kroz Alipašino polje.

Iz obdaništa djeca izlaze i trče, jure i starci, niko da ih spriječi, nana mi triput nogu lomila ali još trči zbog čarobne riječi: Jogging, jogging,! Džoging kroz Alipašino polje.

Bombaj štampa vas vodi na trčanje! Obuci se dobro, u tome je spas! Nemoj reći Bombaj štampa ne misli na vas! Kad kažem jen’, dva, tri, čet'ri spremi se tad, pazi neka bude na niski start. Pazi: jen’, dva, jen’, dva, tri – kreni: Jogging, jogging! Džoging kroz Alipašino polje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *