Borba za ljepotu jezika kojim govorimo

Ako ste se s nekim razišli, s njime se ne možete mimoići! Ako ste se s nekim mimoišli, s njime se ne možete razići! Čemu onda rogobatni i ružni izraz RAZMIMOIĆI? Zašto ga upotrebljavamo i otkuda on u našem jeziku?

Veče sa Sidranom, Kamerni Teatar 55
Veče sa Sidranom, Kamerni Teatar 55
Tako pjesnik Abdulah Sidran, ulazeći u treću godinu programa u Kamernom teatru 55 pod naslovom VEČE SA SIDRANOM, nastavlja svoju borbu za ljepotu jezika kojim svakodnevno govorimo.

U dvosatnom kolažnom programu poezije, muzike i likovne umjetnosti, učestvuju pjesnikovi redovni saradnici: dirigentica Tijana Vignjević sa horom AKUD ‘Seljo’ i veteran muzičke scene Edo Pandur u čijoj interpretaciji slušamo najpopularnije pjesme iz pedesetih godina prošloga stoljeća. Svoje crtačko umijeće publici će predočiti Amila Smajlović, studentica arhitekture i polaznica škole slikanja ART CORNER prof. Mirze Ibrahimpašića.

Specijalni gost i iznenađenje večeri biće inovator Vinko Pravdić, profesor književnosti, Sidranov drugar iz studenstkih godina. Posjetiocima Kamernog teatra 55 profesor Pravdić će predstaviti svoj izum: uređaj za vertikalni transport vode kojemu nije potrebna nikakva vanjska pokretačka energija! Saznajte da li se radi o epohalnom otkriću i inovaciji?

Prigodnom izložbom crteža i skulptura Nedžada Ibrišimovića obilježiće se i druga godišnjica njegove smrti, uz Sidranove stihove posvećene velikom umjetniku.

Za koncert u bifeu, s početkom u 19 sati, namijenjen onima koji na Sidranove programe, da bi osigurali sjedište, dolaze ranije, pjesnik je odabrao muziku hrvatske etno-džez autorice Tamare Obrovac.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *