Borba za život u Sarajevu!

Dugogodišnji društveni aktivista i borac za zdrav okoliš Darjan Bilić putem svog Facebook profila je uputio poziv na akciju vraćanja zraka sve zagađenijem glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Jedan od ključnih načina je pošumljavanje i sadnja drveća u dobrano ogoljenom Sarajevu. Prva akcija je u nedelju, 15. novembra 2015. godine od 13 sati u Vilsonovom šetalištu (kod koncertne bine ili preko puta kafea Tito)!

Zagađeno Sarajevo

Inspirisan nagrađivanim dokumentarcem VIma Vendersa – The Salt of the Earth, koji vam od srca preporučuje, Darjan kao jedan “korak u pravom smijeru” pokreće inicijativu pošumljavanja grada.

‘Za početak, da bez pitanja i u nama prikladnom vremenu vršimo sadnju sadnica u parkovima, na zelenim površiama, u blizini institucija, oko zgrada da na neki način otvorimo neka jako važna pitanja za naš grad za naše društvo na naizgled banalan način i uz pomoć sadnica (po našem izboru) i uz pomoći osoba koje su spremne uključiti se na apsolutno volonterskoj osnovi.’, poručuje Darjan.

Svjestan je da treba i mora postojati neka strategija, neki plan, neki sistem koordinacije i saradnje kako bi to sve ličilo na artikulisani vid borbe koja će kroz sinergiju polučiti rezultate: ‘Ukoliko znate da postoji još pojedinaca i pojedinki koji bi se priključili budite slobodni da im proslijedite ovaj poziv. Ukoliko se odlučimo na akciju želim da se nađemo negdje i sadeći razgovaramo kako nas nijanse i detalji ne bi odvukli od suštine na tanak led forme i taštine.’

Darjan poziva da u nedelju, 15. novembra 2015. godine od 13 sati u Vilsonovom šetalištu (kod koncertne bine ili preko puta kafea Tito) započnemo sa borbom. Za život!

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *