Broken Doll u Black Boxu

Večeras će od 20 sati u sarajevskoj umjetničkoj galeriji ‘Black Box’ (Vrazova 5), biti otvorena izložba nakita modne dizajnerice Aide Korman pod nazivom ‘Broken Doll’.

Boken Doll, Aida Korman
Boken Doll, Aida Korman
Za kolekciju modnog nakita ‘Broken Doll’, Aida Korman pronalazi inspiraciju u japanskim uličnim nošnjama, hip-hop i graffiti savremenoj pop kulturi Japana, koja je trend u svijetu mode.

Dizajnerica kombinuje simbole, materijale i teksture koji su naočigled suprotni, slatki, poželjni, cool, šarmantni, nevini i tradicionalni elementi u spoju sa jarkim i neon bojama, maskirnim uzorcima, čaurama metaka, špicatim i bodljikavim nitnama…

U metalu, plastici i drvetu kroz kolekciju se protežu simboli, mira, sreće, bosanskog kraljevstva, narodnih nošnji, nebeskih tijela, ljubavi… i to za lančiće, narukvice, naušnice i prstenje, nakita koji je unisex.

Uz razigranu kolekciju Aide Korman, 9. maja 2013. ćete moći poslušati lepršavu poeziju Ivone Jukić. Dvije vesele priče umotane u zajedničku majsku večer su garancija lijepog druženja i zabavnog susreta sa umjetnošću.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *