Catch-Pop String-Strong u Figurama

U okviru programa 18. Baščaršijskih noći, u Ateljeu Figure, u utorak, 16. jula 2013. godine od 21 sat, možete pogledati i poslušati sjajni duo ‘Catch-Pop String-Strong’.

Jelena Popržan i Rina Kaçinari
Catch-Pop String-Strong: Jelena Popržan i Rina Kaçinari

Sposobnost kreiranja novih formi iz raznoilikih komponenti, koristeći se duhovnošću i virtuoznošću kao alatom, zaista je izvanredna vještina. Vještina koju Jelena Popržan i Rina Kaçinari dovode do savršenstva. Jelena je iz Srbije, Rina je s Kosova, a zajedno sviraju Bacha, tradicionalne balkanske muzičke forme, škotski folk, pop muziku, te vlastite kompozicije koje odzvanjaju raznolikošću uticaja i čine posebnu vrstu ljepote.

‘Catch-Pop String-Strong’ po vlastitom priznanju – sviraju muziku – i to je ono najvažnije. Kažu: ‘Ako vam to nije dovoljno, pomozite se iluzijom, imaginacijom i predrasudom. Ili nas jednostavno slušajte.’

U muzici ‘Catch-Pop String-Strong’ primjetna je kombinacija priče i interpretacije različitih mjesta, era i uglova. Čelo, viola i njihovi glasovi grade mostove između različitih kultura, kroz vijekove i muzičke tradicije. Lakoća kojom to rade je jednostavno čudesna.

Catch-Pop String-Strong: Turbovolk queen

Program 18. Baščaršijskih noći »

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *