Čistka na Koševu: Musemić preuzeo odgovornost

Upravni odbor FK Sarajevo razmatrao sankcije za ekipu i stručni štab. Odluka u ponedjeljak.

Vanredna sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo (Sarajevo, 26. juli 2013)
Vanredna sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo (Sarajevo, 26. juli 2013)

Nakon eliminacije FK Sarajevo iz UEFA Evropa lige, Upravni odbor tima s Koševa je u petak, 26. jula 2013. godine, održao vanrednu sjednicu na kojoj se diskutovalo o sportskim aspektima kluba i sramotnoj eliminaciji od ekipe Kukesija iz Albanije. Na sjednici je šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić podnio izvještaj o toku priprema i četiri odigrane ‘evropske’ utakmice.

Husref Musemić
Husref Musemić: Selekcija ekipe u potpunosti je u mojoj ingerenciji. Nisam tip čovjeka niti trenera koji bi trpio nametanje bilo kakvih rješenja, imena, igrača, sa kojima nisam ili ne bi bio zadovoljan.
‘Već nekoliko puta sam na klupi Sarajeva, i mogu reći da smo mi, kao stručni štab, i ekipa, imali i imamo zaista vrhunske uslove za rad. Imali smo odlične pripreme u Sloveniji, kvalitetne protivnike u pripremnim utakmicama. Rukovodstvo i Uprava kluba se maksimalno trude da ispoštuju naše zahtjeve, te uz nekoliko igrača koji su potpisali ugovore u zadnjim danima i igrački kadar je, može se reći, kompletiran. Stoga je krivica i odgovornost za eliminaciju u potpunosti na ekipi i stručnom štabu.’, rekao je Musemić na sjednici.

Musemiće se prisjetio ranijih nastupa FK Sarajevo u evropskim takmičenjima: ‘Dešavalo se ranijih sezona da Sarajevo eliminiše neke veće, bolje ekipe. Ove godine se to desilo nama. Šteta je zbog svega, posebno zbog svih ljudi koji vole Sarajevo, znam da im je teško, ali se moramo sada okrenuti svojim ciljevima u prvenstvu i Kupu BiH.’, dodao je Musemić.

Alen Melunović
Alen Melunović zasluženo otjeran po kratkom postupku ankon očajnog nastupa u ključnim trenucima utakmice protiv Kukesija.
Na vanrednoj sjednici su doneseni zaključci da se sporazumno raskinu ugovori sa Melunovićem, Šunjevarićem i Haurdićem. Zaključeno je da je najbolje za mlade i talentovane igrače FK Sarajevo Farisa Handžića, Almira Aganspahića i golmana Emira Plakala da predstojeću polusezonu igraju što više, tako da će biti na raspolaganju omladinskom pogonu FK Sarajevo, o čemu je već razgovarano sa trenerima odgovarajućih mladih selekcija u klubu.

Na sjednici je razgovarano i o statusu Ivana Sesara, kojeg je Klub u nekolio navrata upozoravao na posljedice njegovog nekorektnog odnosa prema FK Sarajevo sa kojim ima važeći ugovor do ljeta 2014. godine. Protiv Sesara je pokrenut disciplinski postupak, a aktivirana je i njegova suspenzija, te novčane kazne.

Irfan Redžepagić
Irfan Redžepagić napustio FK Sarajevo, nakon što je svojim očajnim radom doveo klub do propasti.
Nakon diskusije i analize urađenih aktivnosti na sportskom planu, iznešena je i navodna želja Irfana Redžepagića, koji nije prisustvovao sastanku, da se povuče iz aktivnosti vezanih za klub, a koje su bile vezane za njegov angažman u sportskom segmentu koje je obavljao u skladu sa ovlaštenjem koje je dobio od aktuelnog Upravnog odbora FK Sarajevo prije nekoliko mjeseci. Pored Redžepagića je i član Upravnog odbora FK Sarajevo Almir Čehić podnio je ostavku na tu poziciju zbog, kako je neformalno izjavio, pritiska koji funkcija u Upravnom odboru Bordo kluba sobom nosi.

Na samom kraju sjednice diskutovano je i istaknuta potreba za uspostavljanjem Stručnog kolegija, kako je i odlučeno na posljednjoj Skupštini FK Sarajevo, te za imenovanjem sportskog direktora, te je zadužen direktor Selimović da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *